Latest updates

Check the Important info page for latest updates! (4 April 2024)

Tuesday, July 29, 2008

Programul ligii a doua 2008-2009

Seria I: Sport365.ro.

Seria a II-a: Sport365.ro

M-am uitat in graba peste program, dar sunt unii (ca Raul) care se uita mai atent. Iata comentariul lui Raul:

Este incredibil ca, dupa aceasta impartire injusta, FRF mai face gafe inimaginabile si la nivelul programului!! Cum e posibil ca 2 sau mai multe echipe din acelasi oras sa joace deodata acasa sau in deplasare? Credeam ca e o regula elementara ca, daca ai 2 sau mai multe echipe din acelasi oras, sa joace alternativ pe teren propriu. Exemplu: in seria 1 echipele bucurestene si cele ploiestene, in seria 2 echipele aradene, care joaca in anumite etape toate pe teren propriu! E inadmisibil.

Raul are dreptate. Iata articolul 12, punctul 4 din Regulamentul de organizare a activitatii fotbalistice, editia 2008 (document pdf):

Pentru localitatile cu mai multe echipe se va intocmi programul in asa fel incat echipele respective sa joace alternativ pe teren propriu pentru ca in aceste localitati sa fie asigurat un program competitional echilibrat.

About me:

Christian, husband, father x 3, programmer, Romanian. Started the blog in March 2007. Quit in April 2018. You can find me on LinkedIn.

4 comments:

  1. Iti multumesc ca ma bagi in seama... si mai ales ca imi dai dreptate cu argumente pe care eu nu le aveam (adica nu le stiam)! In ceea ce priveste programul, se pare ca echipele din Bacau (pe care uitasem sa le mentionez in comentariul precedent) au facut apel exact la articolul cu pricina pentru ca programul sa fie refacut in seria 1. Pana acum n-am gasit pe niciun site programul modificat. In orice caz, FRF ar trebui sa se sesizeze din oficiu si sa refaca programul si in seria a 2-a, ca si acolo UTA si ACU joaca impreuna acasa si in deplasare in etapele 9-13 din tur si cele corespunzatoare din retur, ceea ce nu e normal. Spun ca FRF ar trebui sa se sesizeze, ca altfel reprezentantii celor doua cluburi s-au declarat multumite de tragerea la sorti (vezi sportarad.com). Nu stiu daca si iubitorii fotbalului din Arad vor fi insa la fel de multumiti!
    Cei care au facut programul sunt, dupa parerea mea, lipsiti de profesionalism si ar trebui luati un pic in suturi. Inca n-am vazut nicaieri programul ligii a 3-a, dar sunt convins ca nici acolo nu s-a respectat acest principiu...
    De altfel, gafele FRF au inceput cu componenta seriilor, continua cu programul, cu includerea unei echipe (Aerostar Bacau) si in liga 3, desi ei au cumparat loc in liga 2... Sunt curios cat de mult se vor mai modifica seriile din liga 3 dupa ce vor mai avea loc cateva "cesiuni"...

    ReplyDelete
  2. Raul, n-ai pentru ce sa-mi multumesti. Consider ca e normal sa "bag in seama" rarele comentarii care apar pe blog :)
    Eu iti multumesc pentru interes.

    ReplyDelete
  3. foarte interesant ce scrieti voi pe aici. Acum am descoperit chestia asta. Poate cineva sa-mi dea si mie programul de la seria a IV/a, sau de unde pot sa-l fac rost?

    ReplyDelete
  4. kidd, din pacate nu a fost inca publicat.

    ReplyDelete