Latest updates

Check the Important info page for latest updates! (22 December 2017)
TwitterLinked In

Monday, May 25, 2009

Restructurarea amanata din nou

Fotbalul românesc, după modelul spaniol!

Membrii Adunării Generale a FRF au luat astăzi în discuţie adaptarea competiţiilor interne modelului spaniol, începând cu sezonul 2014-2015. Acesta ar înseamna ca Liga a II-a să treacă la o singură serie cu 20 sau 22 de echipe, iar al treilea eşalon va fi format din trei serii cu câte 20 sau 22 de echipe.

Ediţia viitoare a Ligii a doua îşi va păstra formatul actual, primele modificări urmând să apara în sezonul 2010-2011, după cum urmează:

Liga I - 18 echipe din care vor retrograda 4;

Liga II - două serii a câte 16 formaţii şi vor retrograda câte 3 din fiecare serie;

Liga a III-a - şase serii a câte 16 echipe şi vor retrograda locurile 14, 15, 16, plus cele mai slabe trei locuri 13.

Hotărârea de astăzi înseamnă, în acelaşi timp, o renunţare la proiectul propus de Mircea Sandu, preşedintele FRF, acesta militând în ultimele luni pentru un sistem competiţional la nivelul ligii a doua cu două serii a câte 12 echipe, cu stabilirea ierarhiei finale în urma turneelor play-off şi play-out. Acest sistem nu este însă agreat de preşedinţii de cluburi şi nu a mai fost supus votului Adunării Generale.

Cititi tot articolul pe liga2.ro

About me:

Christian, husband, father x 3, programmer (with CodeSoftware.Net since 2013) and Covenant Eyes user. You can find me on Twitter (@FootballRanks) and/or LinkedIn. More info in the Contact / Questions page.

No comments:

Post a Comment