Latest updates

Check the Important info page for latest updates! (22 December 2017)
TwitterLinked In

Wednesday, September 17, 2008

Culio poate fi naturalizat abia in 2012

Tot mai multa lume (in frunte cu presedintele FRF, Mircea Sandu) il vrea pe Culio la nationala Romaniei. Presa romaneasca e plina de articole scrise in febra momentului 'Olimpico', dar fara o documentare temeinica.

Poate e momentul sa turnam putina apa rece peste acest entuziasm. Chiar daca maine presedintele Basescu i-ar acorda cetatenia in uralele suporterilor, Culio ar avea de asteptat pana in 2012 pentru a imbraca tricoul nationalei.

In mai 2008, la congresul FIFA de la Sydney (congres la care a participat si Mircea Sandu) s-au votat mai multe modificari ale regulamentelor FIFA. Printre ele se afla si cea privind eligibilitatea jucatorilor pentru echipele nationale.

Conform noilor regulamente, un jucator care nu a fost selectionat de nationala tarii sale si doreste sa joace pentru alta echipa nationala poate face acest lucru doar daca a trait pentru cel putin cinci ani pe teritoriul acelei tari, dupa varsta de 18 ani. Anterior acestei modificari, durata era de doi ani - vezi exemplul lui Roger Guerreiro care a debutat in tricoul Poloniei in 2008, dupa ce jucase doi ani in prima liga poloneza pentru Legia Varsovia.

Textul in engleza: "he has lived continuously for at least five years after reaching the age of 18 on the territory of the relevant Association."

Culio a venit la CFR Cluj in 2007, asa ca va avea de asteptat pana in 2012.

Pentru cei interesati, circulara 1147 trimisa de FIFA federatiilor membre pe 18 iunie 2008, confirma aceste modificari.

About me:

Christian, husband, father x 3, programmer (with CodeSoftware.Net since 2013) and Covenant Eyes user. You can find me on Twitter (@FootballRanks) and/or LinkedIn. More info in the Contact / Questions page.

No comments:

Post a Comment